| Granskotten har en underbar färg, så här års |
Slutligen provade jag att göra libbstickesås, som man ska kunna äta till grillat. Färgen var fantastisk och det kändes bra att få användning för libbstickan i köket, men smaken.... Ojojoj.... Jag tog en halv tesked i munnen och konstaterade att det var vidrigt. Sedan tog jag en halv tesked till, ifall det bara var en oväntad smak, men nej. Det var en otäckt besk smak, som vare sig vitlök, citron eller olivolja förmådde dölja. Den lär gå raka vägen till komposten, om ingen annan vill prova den. Libbstickan får fortsätta att pryda rabatten med sina mörkgröna, flikiga blad men in i köket kommer den inte i första taget.
| ...och färgen på den färdiga sirapen är som bärnsten. |
Vad härligt med rabarberpajen! Eva nr:2 har nämligen tänkt att bjuda mig och Mia på en likadan imorgon :)
SvaraRaderaRabarberpaj är alltid gott. Malin tipsade om att blanda i jordgubbar också. Det är kanongott, det också!
SvaraRaderaSå sugen jag blev på både rabarberpajen och granskottssirapen. Men sirapen gör jag nog i stugan, skotten är nog framme till midsommar!!! Kan jag få receptet för säkerhets skull.
SvaraRaderaGranskottssirap
SvaraRadera1 hg granskott
0,5 l vatten
Koka detta i 10 min. Sila bort granskotten. Tillsätt 0,5 kg socker. Koka ihop tills den blir simmig.
Min blev lite väl stel den här gången, så låt den vara lite ljusare än den jag visade på bilden, så blir det nog bra.